Какво ще могат да правят потребителите в новите 5G мрежи?

Телекомуникационните компании вече разработват мрежи от следващо поколение, известни като 5G. Те ще са наистина забележителни, според Грегъри Лий, президент и изпълнителен директор на Samsung за Северна Америка.

В ранни тестове на мрежите от пето поколение се достига скорост от 10 Gbps, което е между осем и десет пъти по-бързо, в сравнение с най-бързите мрежи в момента със скорост 12.3 Mbps.

За да опише какво точно ще е преживяването на потребителите с ползването на новите мрежи, Лий даде няколко примера по време на технологична конференция в Калифорния:

С новата 5G мрежа потребителите ще могат да смъкват филм за три секунди. Докато прочетете това изречение и филмът, който сваляте, вече ще е на мобилното ви устройство.

Всеки електроуред в дома ви ще е включен в глобалната мрежа.

Докторите ще могат да си помагат един на друг дистанционно по време на хирургични интервенции.

Джаз група ще може да свири заедно онлайн, създавайки реална музика в реално време.

В допълнение, новата 5G мрежа ще може да работи със съществуващите в момента 3G, 4G и Wi-Fi, коментира още Лий. Той предупреди обаче, че почти със сигурност ще трябва да си купите нов смартфон, за да ползвате новите възможности.</br></br>Прочети повече на: http://profit.bg/news/Kakvo-shte-mogat-da-pravyat-potrebitelite-v-novite-5G-mrezhi/nid-151767.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *